Με 14 Έλληνες εφοπλιστές ανακοινώθηκε η φετινή λίστα που καταρτίζει κάθε χρόνο το LloydsList για το top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Σύμφωνα με τη λίστα, ο Γιάννης Αγγελικούσης παραμένει ο μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής, αφού είναι και ο μοναδικός της πρώτης δεκάδας (πέραν των ελεγχόμενων από κράτη στόλων) εφοπλιστής που δεν έχει εισάγει σε χρηματιστήριο τις εταιρείες του. 
Αναλυτικά η ελληνική κατάταξη του φετινού Lloyds list έχει ως εξής (στην παρένθεση η περυσινή θέση της κατάταξης):
1. Στην 8η θέση ο Γιάννης Αγγελικούσης (από την 7η)
2. Στη 15η θέση ο Γιώργος Προκοπίου (από τη 12η)
3. Στην 26η θέση η Αγγελική Φράγκου (από τη 19η)
4. Στην 27η θέση ο Γιώργος Οικονόμου (από την 20η)
5. Στην 28η θέση ο Παναγιώτης Λιβανός (από την 23η)
6. Στην 38η θέση ο Πέτρος Παππάς (από την 35η)
7. Στην 46η θέση ο Νικόλας Τσάκος (από την 42η)
8. Στην 54η θέση ο Κωστής Κωσταντακόπουλος (από την 50η)
9. Στην 57η θέση ο Θεόδωρος Βενιάμης (από την 53η)
10. Στην 66η θέση ο Ευάγγελος Μαρινάκης (από την 61η)
11. Στην 69η θέση ο Πιτ Γεωργιόπουλος (από την 60η)
12. Στην 83η θέση ο Γιάννης Πλατσιδάκης (από την 81η)
13. Στην 95η θέση ο Πάνος Λασκαρίδης (από την 101η) 
14. Στην 96η θέση η Δέσποινα Θεοδοσίου (νέα είσοδος)
Στην περυσινή λίστα να σημειωθεί ότι είχαμε 15 παρουσίες από Ελλάδα και Κύπρο. Φέτος απουσιάζει ο Συμεών Παληός και ο κύπριος εφοπλιστής Π. Χατζηιωάννου, ενώ στη λίστα  έχει εισθέλθει η Δ. Θεοδοσίου, πρόεδρος του διεθνούς γυναικείου οργανισμού ναυτιλίας και εμπορίου WISTA.
Σημειώνεται ότι στη λίστα περιλαμβάνονται οι επιχειρηματίες, τα επιχειρηματικά funds αλλά και οι οργανισμοί και οι φορείς με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο της ναυτιλίας. Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στο ναυτιλιακό κλάδο θεωρείται σύμφωνα με το Lloyd's List o πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping και ακολουθεί το διοικητικό δίδυμο της China Cosco Shipping Xu Lirong και Li Jianhong. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Export Import Bank of China Hu Xiaolian και στην 4η θέση οι επικεφαλής της ICBC Zhao Guicai και Chen Min. Στην 5η και 6η θέση βρίσκονται οι Robert Uggla και Soren Skou της AP Moller και στην 7η ο John Fredriksen του Fedriksen Group. Μετά τον Γιάννη Αγγελικούση ακολουθούν η οικογένεια Saade της γαλλικής CMA και η ιταλική οικογένεια Aponte της MSC.